Einde van onze Europese campagne

RSCA Futsal is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Final Four van de Champions League. Ondanks een sterke eliteronde en een goede prestatie tegen Sporting CP - een van de favorieten voor de competitie - liggen de Mauves uit de competitie.

De eliteronde begon met twee overtuigende overwinningen tegen Haladás (5-2) en Loznica-Grad (1-8). Zo wachtte zondagavond een grote finale om groepswinst tegen Sporting CP. Slechts één van de twee teams kon zijn ticket voor de Final Four bemachtigen.

Paars-wit moest het stellen zonder Diego Roncaglio (geschorst) en Cristiano Marques (geblesseerd), de twee belangrijkste keepers. Dus was het de 18-jarige Tom Cardoen die zijn plaats tussen de palen innam.

In een bijna vol Pavilhão João Rocha (3.000 mensen) hield RSCA Futsal de Portugezen lang aan de praat. De nipte achterstand bij rust (2-1 voor Sporting CP) weerspiegelde de realiteit op het parket.

De tweede helft was iets moeilijker voor de spelers van Luca Cragnaz, die meer risico’s moesten nemen en zo nog twee doelpunten tegen kregen. De eindstand: 4-1 voor Sporting CP, dat zich plaatst voor de Final Four.

De focus ligt nu op de competitie en de Belgische beker voor de Mauves, die opnieuw een binnenlandse dubbel kunnen pakken. RSCA Futsal is nog steeds ongeslagen in de Belgische Futsal League.

Als je RSCA Futsal wil steunen in de zoektocht naar eremetaal, kan je tickets kopen voor de komende thuiswedstrijden op ticketing.rsca.be.